Alle mannen weten dit...niemand doet het!
Youri Seynhaeve - 20/11/2021 
Elkaar diep in de ogen kijken kan verstrekkende gevolgen hebben want onze ogen zijn de poorten naar onze ziel en zeggen veel meer dan we met woorden kunnen uitdrukken. Claire Conway van de University of Aberdeen in Schotland liet honderden studenten de meest aantrekkelijke beelden kiezen uit tientallen paren foto's met gezichten. Het ging om identieke foto's waarin de pupillen werden gemanipuleerd zodat er steeds een versie was die jou aankeek en een versie was die jou niet aankeek. Zowel mannen als vrouwen bleken gezichten die hen aankeken veel aantrekkelijker te vinden.

Iemand die jou aankijkt vind je dus een stuk aantrekkelijker dan iemand die jou niet aankijkt. 

Een ander experiment werd uitgevoerd in 1989 op de campus van de Clark University, Massachusetts. 35 mannen en 35 vrouwen werden gevraagd om elkaar gedurende een lange tijd in de ogen te kijken. Zo mochten niets zeggen, alleen kijken. Daarna werden ze apart genomen en gevraagd of ze die persoon aantrekkelijk vonden en ermee zouden afspreken. Bij een flink aantal van die proefpersonen waren er romantische gevoelens ontstaan. 

Er ontstaat dus warme belangstelling wanneer je elkaar diep in de ogen hebt gekeken.

Wanneer je kan berusten in de spanning die sterk oogcontact met zich meebrengt wordt je stukken aantrekkelijker. Want niets is griezeliger voor een vrouw dan een gluurder die zich betrapt voelt en onmiddellijk wegkijkt. Daarom wil je, wanneer je betrapt wordt op het staren naar een vrouw, nog eventjes haar blik vasthouden alvorens je met een knikje wegkijkt. Ontloop in elk geval die spanning niet want dat is namelijk de zone waarin je het meest kan groeien. 

Tip:
Laat jezelf betrappen op het staren naar iemand en kijk pas na 3 tellen weg. Probeer het eerst met iemand die jou niet intimideert (een kleuter, een jongen of een oude man in de wachtrij van de supermarkt). Bouw het dan later op naar vrouwen. Pas als je voldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd probeer je het met vrouwen die je heel aantrekkelijk vindt. 

Bij voldoende interesse zal zij jouw blik eventjes vasthouden, wegkijken om daarna meteen terug te kijken (dit is een duidelijk signaal dat ze openstaat om benaderd te worden). Bij weinig tot geen interesse zal zij onmiddellijk wegkijken en gewoon verder doen met datgene waarmee ze bezig was. Ze zal uw blik niet meer opzoeken en wanneer het dan toch gebeurt zal ze een vorm van frustratie laten blijken. 

Probeer het eens! 
Je zal versteld staan hoe positief vrouwen hier op reageren en hoe weinig mannen echt oogcontact maken.


Loop jij ook steeds tegen dezelfde muren aan wanneer het gaat over het aantrekken van vrouwen? Ervaar jij vrouwen als onbereikbaar en wil je te weten komen hoe je jezelf aantrekkelijker kan maken? Dan adviseer ik jou om coaching te overwegen en een vrijblijvende afspraak te maken.

Youri Seynhaeve


Youri Seynhaeve is een persoonlijke coach in het aantrekken van vrouwen.  Met ervaringen in het binnen- en buitenland begeleidt hij vrijgezellen, alleenstaande mannen of gescheiden mannen naar meer zekerheid en romantiek in hun leven.
FB Comments Will Be Here (placeholder)
©2020 bestfriendconsulting.com