25 openingszinnen voor mannen op Tinder.
Youri Seynhaeve - 09/04/2022
Stel je deze situatie eens voor. 

Je hebt net een match binnengehaald op Tinder met een leuke dame. Ze ziet er mooi en je denkt meteen al aan jullie toekomst. Ook al ben je fysiek tot elkaar aangetrokken nu moeten jullie elkaar nog leren kennen. En dan begint de twijfel op te komen.


Hoe spreek je haar aan? 


Wat zeg je tegen haar? 


Hoe laat je iets van uw persoonlijkheid zien? 


Misschien ben je nog niet zo lang bezig met Tinder en dan is het cruciaal om te weten welke openingszinnen werken en welke niet. Daarom heb ik een checklist opgemaakt waar elke goede openingszin op Tinder moet aan voldoen.

Checklist voor goede openingszinnen:

 • Een goede openingszin is origineel;
 • ​Een goede openingszin is grappig;
 • Een goede openingszin is persoonlijk;
 • Een goede openingszin is uitdagend.
Hoeveel keer denk je dat deze dame zo al is aangesproken op Tinder?


Ook al lijkt het een ietwat droge openingszin, doordat je haar bio hebt gelezen voelt het voor haar heel persoonlijk aan. En in tijden waar Tinder vooral als vleeskeuring wordt gebruikt scoor je hiermee natuurlijk heel wat punten. 

Door jezelf niet op te dringen en te duiden op de redenen waarom jullie eigenlijk geen match zouden moeten zijn maak je het voor haar uitdagend en veilig om terug te reageren. 


Origineel: check!


Persoonlijk: check!


Humoristisch: check!


Uitdagend: check!


Wat je zeker niet wilt doen is openen met een vraag!

De slechtste openingszinnen allertijden:

 •  Hey, hoe gaat het?
 • ​Hallo, alles goed?
 • ​Hee, hoe was uw dag?
 • ​...
DON'T DO THIS!!


Ik weet wat je denkt en ja het is waar....zelfs de knapste dames gebruiken dit soort openingszinnen tot vervelens toe. En eerlijk toegegeven, als ik voor elk bericht met – hey, hoe gaat het of alles goed – een euro kreeg dan was ik nu stinkend rijk.


Maar daar wil jij vooral geen voorbeeld aan nemen.

Wat je wel wilt doen is je onderscheiden van alle andere mannen door elke openingszin door de gehaktmolen van mijn checklist te halen. 


Het nadeel van Tinder is niet alleen dat je te maken hebt met concurrentie van alle andere online mannen die met haar willen afspreken maar ook nog eens te maken hebt met alle mannen die zij kent uit het echte leven.


Als datingcoach heb ik natuurlijk aan jou gedacht.


Want niemand vind het leuk wanneer hij op Tinder genegeerd wordt vanwege een slechte openingszin. 


Daarom geef ik jou 25 openingszinnen die in de meeste gevallen een reactie zullen uitlokken. Wees niet te beroerd om te noteren wat voor jou het beste werkt en te recycleren. Je kan die openingszinnen altijd opnieuw gebruiken wanneer je een nieuwe Tinder match hebt. 

Grappige en originele openingszinnen voor speelsere vrouwen:

 •  Vanessaaaaa!!! Dit wordt vanaf nu je go-to openingszin als je niet weet wat je moet zeggen. Door haar naam te schreeuwen maak je het persoonlijk, toon je enthousiasme en maak je het emotioneel. De meeste vrouwen zullen jouw naam terug roepen of antwoorden met: Jaaaaa!! Je hebt nu een ideale vrijgeleide om alle onderstaande openingszinnen eens uit te proberen.
 • ​Gebruik een GIF met 'hallo' Ken je het gezegde: “Beelden zeggen meer dan duizend woorden.” Juist, ja...maak daarom handig gebruik van GIF's in uw gesprekken. Vooral als je niet weet wat je moet zeggen of hoe je haar moet aanspreken. Druk op de blauwe GIF knop die je links onderaan naast de tekstbalk vind en typ een woord in die beschrijft wat je wilt zeggen: hallo, hugs, first meeting...simpel en eenvoudig!
 • ​Wow (naam), jij woont wel heel dichtbij. Moest ik nu es mijn raam openzetten en es heel hard roepen. Misschien zou je mij wel horen. Ideale openingszin voor wanneer zij bij jou in de buurt woont. Je maakt het origineel, persoonlijk en je toont dat je een gevoel voor humor hebt. De meeste vrouwen zullen hier van smullen en zullen het spelletje meespelen. Bij reactie vraag je haar welk woord je moet roepen en voeg er dan meteen aan toe dat ze vlug moet reageren vooraleer je je bedenkt. Uiteraard wil je haar bij twijfel uit de nood helpen door zelf enkele voorbeelden te geven (favoriet dier – favoriet eten – favoriet kleur,...). Op die manier betrek je haar volledig in de uitdaging en maak je het speels en interactief.
 • Hey (naam), nice to meet you. Let's do a challenge! Als we 15 textberichten met elkaar kunnen uitwisselen gaan we op date. Wat denk je? Ideale openingszin die werkt bij elke vrouw. Omdat je een uitdaging in je openingszin steekt laat je haar weten dat je initiatief neemt. Vrouwen houden van een leuke uitdaging en mannen die de leiding durven te nemen. Als het gesprek ook nog eens goed verloopt zal ze er zelf naar terug refereren en heb je meteen een signaal dat ze openstaat om met jou op date te gaan. Handig toch ;)
 • ​Hey (naam), is het erg als ik een screenshot maak van je profiel? Ik wil de kerstman laten weten wat ik wil voor kerst ;) Ietwat uitdagende openingszin voor de iets stoutere mannen. Maar daarom niet minder effectief. Het is zo overdreven dat ze heus wel inziet dat je dit als grap bedoelt. Probeer het eens.
 • Hey (naam), ik ben net terug uit Berlijn. De vrouwen zijn daar niet aantrekkelijk #ontgoocheld. Maar jij bent wel een Duitse 10. Deze openingszin die gebruik maakt van het push-pull principe zorgt voor heel wat verwarring omdat je haar in dezelfde hoek duwt als alle niet aantrekkelijke dames. Door haar een 10 te geven maak je de plaag toch nog iets zachter. Een hashtag in je openingszin maakt het weer origineel, leuker en grappiger.
 • Hahaha (naam) jij bent de ideale mix tussen cute en sexy. Ik vraag me af hoe jij zou staan in een Jane Fonda-80's look inclusief beenverwarmers. Vrouwen houden van complimenten en omdat je het niet alleen over haar uiterlijk hebt maar ook over een karaktereigenschap maak je het weer minder plat. Door haar eventjes in jouw gedachten te laten kijken en een beeld te schetsen waarin je haar aankleedt (en niet uitkleedt) maak je het weer grappig, origineel en uitdagend.
 • ​Hey (naam), altijd leuk 2 vreemden die matchen...maar euhm, ik ben eens benieuwd waarom je bij mij naar rechts hebt geswiped? Ideale openingszin omdat het haar laat nadenken over jou positieve kwaliteiten. En hoe positiever zij denkt over jou, hoe groter de kans bestaat dat zij jou look echt leuk zal vinden. Laat haar maar eventjes nadenken want net als jij wil zij ook een goede indruk achterlaten.
 • Heee, wat dacht je om samen een krokodil als huisdier te nemen? Dan kunnen we hem meenemen naar het strand en na zijn dood heb je meteen een nieuwe handtas als aandenken. I know...beetje vreemd maar ik las die onlangs ergens op een forum en ik wou je die toch niet onthouden. Sommige vrouwen houden wel van dit soort sarcastische humor en als dat ook jou ding is dan kan je met deze openingszin gelijk alle dames eruit filteren die niet jouw soort humor delen.
 • ​A fact that will get you nowhere in life. Op 33 lichtjaren hiervandaan ligt een exoplaneet genaamd Gliese 436b. Hoewel deze een oppervlakte temperatuur van bijna 440 graden heeft, bestaat de oppervlakte toch volledig uit ijs. Dit komt doordat de zwaartekracht er ontzettend sterk is. Ik moest eraan denken omdat het enige dat zowel heet als koud is ben jij ;) Mannen communiceren met feiten en vrouwen communiceren met emoties. In de meeste gevallen wil je communiceren met een vrouw door in te spelen op haar emoties. Maar omdat dit zo'n onbenullig feit is maak je het weer origineel en humoristisch waardoor zij haast niet anders kan dan hierop terug te reageren. Waarschijnlijk krijg je van haar zelf een originaliteitsprijs.
 • Hey (naam), leuke outfit op foto 3. Ruilen? ;) Meestal ben ik niet zo'n voorstander van open vragen. Maar deze werkt wel. Grote kans dat zij jou vraagt waartegen je wilt ruilen. Wees grappig en origineel. Zeg haar dat je een leuke onzie hebt van Coockiemonster die je wel wilt ruilen op jullie eerste date.
 •  Je zag mijn bijzonder Tinder profiel en je voelde...? Deze openingszin is misschien een tikkeltje arrogant en niet zo persoonlijk maar je steekt er meteen wel een uitdaging in waar je haar de kans geeft iets van haar creatieve kant te laten zien. Je zal verstelt staan hoe bijdehand sommige vrouwen zijn. Stel dat ze antwoordt met 'niks' zeg dan simpelweg: Je zegt de verkeerde dingen (naam). Je breekt mijn hart.

Grappige en originele openingszinnen voor rustige vrouwen:

 •  Ik weet niet waarom ik dit denk maar jij hebt een ietwat spirituele/creatieve/zorgzame uitstraling. Mensen willen graag weten wat anderen van hen denken en jij speelt hier handig op in. Een grondregel in het aanspreken van een vreemde is dat je het vooral over die andere moet hebben. Mensen zijn niet geïnteresseerd in jou en jouw wereld...althans nu nog niet.
 • Hey (naam), altijd leuk 2 vreemden die elkaar ontmoeten. Ik wil eventjes uitzoeken of we wel bij elkaar passen. Hou je liever van wiskunde of van geschiedenis/thee of koffie/....vul zelf in? Je bent vriendelijk, voornaam en duwt haar in een hoek waarin ze zichzelf moet bewijzen aan jou. Het laat haar zien dat je kieskeurig bent en niet zomaar alles aanneemt wat op jou pad komt. Grote kans dat ze wat spanning voelt omdat ze geen verkeerd antwoord zal willen geven. 
 • Er schoten tientallen grappige openingszinnen door mijn hoofd. Hopelijk is dit de goede. Hey (naam), altijd leuk 2 vreemden die matchen. Het leuke hieraan is dat je haar een inkijk geeft in je gedachten wat het meteen een stukje persoonlijker maakt. Je bent ook niet te beroerd om je kwetsbaar op te stellen wat jou weer een stukje menselijker maakt.
 • Hey (naam), je schrijft niet veel maar ik moest lachen, je profiel straalt persoonlijkheid uit. Pas deze openingszin toe wanneer haar bio heel beknopt is of wanneer er zelfs helemaal niets ingevuld is.
 • Hoi (naam), ik kwam je tegen en ik vind dat je boeiend overkomt. Je maakt me nieuwsgierig. Wie ben jij? Lekker open en eerlijk. Je geeft wat achtergrond informatie, omschrijft uw situatie en stelt haar op een kordate en leidende manier een vraag. Wat natuurlijk de enige reden is waarom jullie elkaar hebben geliked...om elkaar te leren kennen natuurlijk.
 • Hoi (naam), ik las je profiel en ik weet niet waarom, maar ik kreeg spontaan een glimlach. Wie wil er nu geen glimlach op iemand anders zijn gezicht toveren. Dit is zo'n leuk compliment dat ze wel moet reageren. Indien ze niet reageert...laat haar onmiddellijk vallen.
 • Me figuring out what my first/next message will be (GIF – thinking). Ik kreeg zonet een berichtje van een vriendin met “Piep”. Dusja, dat is hem geworden: Piep Remember maak gebruik van die GIF's! Jouw tweede zin laat haar weten dat je een sociale kring hebt met vriendinnen die graag met jou omgaan (dus ben je geen creep). En zeg nu zelf hoe schattig is 'piep' niet? Het laat iets van jou mildere en aaibare kant zien.
 • Dilemma op dinsdag gebruiken (https://dilemmaopdinsdag.nl) Er is maar 1 goed antwoord. Vrouwen houden van dit soort spelletjes. Het brengt hen eventjes terug naar hun zorgeloze kindertijd. Wees echter voorzichtig. Niet alles zal passen als openingszin. Je doet er het best aan eventjes af te stemmen op haar profiel en haar bio om uit te maken of zij iets speelser of iets serieuzer is. Door er aan toe te voegen dat er maar 1 juiste keuze is moet zij nu wel kiezen en dat zal haar mentaal bezig houden. Grote kans dat ze haar best zal doen om het juiste antwoord te geven.
 • Hey (naam), er zijn tientallen openingszinnen. Maar als jij nu eens zegt welke bij jou past, dan kunnen we dat meteen overslaan en overgaan naar wat echt belangrijk is. Hou jij van wiskunde of geschiedenis :) En kordate, eerlijke, leidende en doelgerichte openingszin. Door de nadruk te leggen op wat echt belangrijk is en daarna een nutteloze vraag te stellen maak je het weer persoonlijk, grappig, origineel en uitdagend.
 • Heee, wat brengt jou hier op Tinder? Pas deze openingszin toe wanneer er niets in haar bio staat of wanneer je niet weet wat je moet zeggen. Je kan deze zin ook verder in het gesprek gebruiken. Is ze op zoek naar een langdurige relatie of is ze op zoek naar wat fun. Je kan het allemaal te weten komen met deze ene openingszin.
 • ​Hey, kan jij een rubik's cube oplossen in minder dan 13 seconden? Lekker origineel toch? In de meeste gevallen zal zij negatief antwoorden en dat is precies waar je op zit te wachten. Antwoord dan met: Nee, prachtig. Ik ook niet. Ik wou gewoon zeker zijn dat ik mij niet door jou geïntimideerd zou voelen;)
 • Hey, het is duidelijk dat jij iemand bent die graag op reis gaat en ik ben op zoek naar een leuke vakantiebestemming. Wat zou je mij adviseren? Pas deze openingszinzin toe wanneer er veel reisfoto's op haar Tinder profiel staan. Vrouwen houden ervan om advies te geven en deze openingszin speelt hier handig op in. Het laat weer iets van jou aaibare kant zien omdat je niet te beroerd bent om advies te vragen aan iemand anders. In de meeste gevallen zal zij gecharmeerd zijn en jou willen helpen.

Most epic and badass openingszin gebruikt op Tinder:

 •  Fuck me if i'm wrong....maar heet jij niet Anna (geef haar opzettelijk een andere naam)? Uiteraard zal zij negatief reageren want je hebt haar een andere naam gegeven. Maar dat is nu net de bedoeling. Ga niet mee in de richting waarin zij het gesprek wilt sturen maar blijf bij het format. In alle gevallen antwoord je op de volgende manier: Oops dan heb ik het verkeerd voor....laat me weten wanneer het kwartje valt ;) 
Zo, nu heb je geen excuses meer en weet je altijd iets te sturen. Blijf afstemmen met het soort vrouw waarmee je te maken hebt door haar bio te lezen en haar foto's te bekijken. Maak daarna handig gebruik van één van mijn kant en klare openingszinnen. Succes!! .
©2020 bestfriendconsulting.com


Powered By ClickFunnels.com