Wat ligt aan de basis van onze benaderingsangst en wat kan je eraan doen?
Youri Seynhaeve - 18/05/2020
Veel mannen zijn bang om een vrouw te benaderen vanwege het antwoord dat ze zullen krijgen maar moeten achteraf schromelijk toegeven dat de feitelijke afwijzing niet eens zo slecht was als ze zich hadden voorgesteld. 

In feite verkeren vrouwen niet in de mogelijkheid om ons af te wijzen, hoe zouden ze dat kunnen? Ze kennen ons niet eens! Vergeet dat nooit!

Er zijn verschillende redenen waarom we bang zijn om vrouwen te benaderen. Enkele daarvan zijn zowel instinctief als evolutionair ingebouwd maar de grootste boosdoener is deze die ons is aangeleerd door onze ouders.

Al heel vroeg in ons leven hebben onze ouders ons aangeleerd bang te zijn voor vreemde mensen. En al hoewel de intenties hiervan goedbedoeld zijn kunnen ze zorgen voor een rem in ons socialisatie proces. 

We weten intussen al dat de meeste misbruiken niet gebeuren door vreemden, wel door familie en vrienden. 

Maar eigenlijk zijn de redenen waarom we benaderingsangst hebben niet eens zo belangrijk. 

We kunnen voor onszelf wel de oorzaak proberen aan te duiden waarom we die benaderingsangst hebben maar op het einde van de rit is het enige wat telt hoe we het probleem kunnen aanpakken.

Het ligt in de menselijke aard om ons te identificeren met datgene waartegen we vechten. 

Datgene waartegen we vechten (onze benaderingsangst) bepaalt dan onze volledige focus omdat we een gebrek ervaren aan een groter, nobeler doel. 

De gemakkelijkste manier om van die angst af te geraken is door waarde te creëren voor andere mensen en uw focus te richten buiten jezelf. 

Nieuwsgierigheid en oprechte interesse kan zoiets positiefs betekenen. 

Wanneer een vreemde jou aanspreekt ben je ook maar matig of helemaal niet geïnteresseerd in hem. Hij zal jou pas kunnen boeien als hij het over jou heeft of dingen die jou interesseren!

Ja, maar waarom komt die angst dan terug als ik voor een vrouw sta? 

Dit komt omdat je je teveel focust op jezelf. 

Als we onze aandacht enkel op onszelf richten vallen we in de schaarste-modus. 

De angst dat we niet goed genoeg zijn voor andere mensen zal ons ervan weerhouden om ons te verbinden waardoor de angst opnieuw terugkeert. 

Nogmaals, de makkelijkste manier om van die angst af te geraken is door je te focussen op anderen in plaats van op jezelf. 

Het klinkt misschien te simpel maar wanneer je alles opblaast en groter maakt, maak je het voor jezelf net moeilijker. Wat je in feite doet is een excuus zoeken om het probleem niet te moeten aanpakken.  

Het merendeel van de benaderingsangst van een man wordt gecreëerd omdat zijn motieven in strijd zijn met zijn resultaten. 

Hij wil haar nummer krijgen, hij wil op date gaan ermee, hij wil naar bed gaan ermee,... . 

We gedragen ons soms als een bende kleine kinderen die enkel uit zijn op eigen winst. 

Je mag deze zaken wel najagen maar het mag niet jouw eerste prioriteit zijn. 

Wanneer je in uw interacties met een vrouw waarde creëert zonder daarvoor iets terug te verwachten zal dat vreemd genoeg heel bevrijdend werken.

Het is deze houding van naastenliefde die ervoor zal zorgen dat jouw benaderingsangst volledig zal verdwijnen. 

Vergeet niet dat iemand benaderen weer leuk wordt als je geen resultaat verwacht van de interactie. 

Jouw benaderingen kunnen niet mislukken als je gewoon jouw energie weggeeft. 

Een bijkomend voordeel van deze benadering is dat je zelfvertrouwen stijgt wanneer je je realiseert dat je een ander kan laten weten wat aantrekkelijk of goed is aan hen. 

Je voegt feitelijk meer persoonlijke kracht toe aan je innerlijke spel. 

Het is een vreemde bijwerking waarvan de meeste mensen denken dat het in strijd is met het weggeven van energie. 

Hoe meer je anderen erkenning geeft, hoe beter je je zal voelen!

Youri Seynhaeve


Youri Seynhaeve is een persoonlijke coach in het aantrekken van vrouwen.  Met ervaringen in het binnen- en buitenland begeleidt hij vrijgezellen, alleenstaande mannen of gescheiden mannen naar meer zekerheid en romantiek in hun leven.
FB Comments Will Be Here (placeholder)
©2020 bestfriendconsulting.com